Meet the Brand : Ananke | Interview

3/19/17


Hello stalkers,
Η πρώτη μας ανοιξιάτικη συνέντευξη φιλοξενεί ένα καινούριο και διαφορετικό clothing brand,που αποτελεί ένα συνδυασμό από vintage patterns και σύγχρονες γραμμές ρούχων.Η Κατερίνα και η μητέρα της που είναι και οι fashion designers,ένωσαν την αγάπη τους για τη μόδα και το σχέδιο και το αποτέλεσμα είναι outfits που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη δεκαετία,δίνοντας retro πινελιές στο στυλ μας.
Γνωρίζοντας πολύ καλά πως το να δουλεύεις με δικούς σου ανθρώπους - ακόμα περισσότερο με την οικογένεια σου όπως και εμείς - είναι κάτι ξεχωριστό και όμορφο,αναγνωρίζουμε την σημασία που έχει για εκείνες αυτό το brand και ξεχειλίζει μέσα απο κάθε δημιουργία τους,η αγάπη και το πάθος τους για αυτό που κάνουν.
Άς μην πούμε περισσότερα εμείς όμως,αλλά να αφήσουμε τις απαντήσεις της Κατερίνας να σας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα εκείνη και το Ananke.


1.Το brand σου ονομάζεται Ananke.Πώς προέκυψε το label?
Αρχικά να πω ότι Ananke ή αλλιώς η νάγκη στην ελληνική μυθολογία ήταν μια ανθρωπόμορφη θεότητα η οποία απεικονιζόταν να κρατάει ένα αδράχτι, σύμφωνα με το οποίο ξεκίνησε να δημιουργεί τον κόσμο και συμβόλιζε το αναπόφευκτο. Εκτός από την ίδια τη λέξη που μου άρεσε, ταυτίστηκα και με τη σημασία της.

2.Πώς θα περιέγραφες το brand σου?
Τα ρούχα Ananke, τα οποία σχεδιάζουμε και  παρασκευάζουμε εγώ και η μητέρα μου, θυμίζουν προηγούμενες δεκαετίες αλλά ταυτόχρονα έχουν σύγχρονες και απλές γραμμές. Στο δικό μας στυλ δίνουμε έμφαση στη λεπτομέρεια η οποία πολλές φορές κάνει την διαφορά σ΄ένα outfit.

3.Πώς θα χαρακτήριζες την μέση γυναίκα στην οποία απευθύνονται οι δημιουργίες σου?
Μια γυναίκα που φοράει Ananke θέλει να είναι ξεχωριστή, φορώντας ιδιαίτερα ρούχα αλλά με απλές γραμμές. Επίσης, αγαπάει τις λεπτομέρειες.

4.Ποιό είναι το αγαπημένο σου κομμάτι του να είσαι fashion designer?
Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι φυσικά εκείνο της δημιουργίας, απ’την αρχή που ξεκινάει το σχέδιο και οι ιδέες για τη συλλογή, την επιλογή των υφασμάτων μέχρι την ολοκλήρωση των ρούχων.

5.Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το να έχεις ένα δικό σου brand?
Από μικρότερη σε ηλικία με θυμάμαι πάντα να σχεδιάζω γυναικείες φιγούρες και ρούχα. Σαυτό φυσικά συνέβαλε η μητέρα μου όπου έχει τελειώσει σχέδιο μόδας. Τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλές  φορές συζητήσει για την επιθυμία μας να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας. Έτσι η κοινή μας αγάπη για τη μόδα έγινεAnanke”. 


6.Τώρα που έχεις δοκιμάσει και τον χώρο του modelling αλλά και του fashion design,τι προτιμάς περισσότερο και γιατί?
Είναι αλήθεια πως και τα δύο κομμάτια τα αγαπώ εξίσου. Η μόνη διαφορά είναι ότι στον χώρο του fashion design βάζεις το δικό σου χαρακτήρα απ’την αρχή ως το τέλος.

7.Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα?
Τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης αποτελεί για μένα η μόδα περασμένων δεκαετιών και οτιδήποτε μου προκαλεί ένα αίσθημα νοσταλγίας .

8.Τι patterns και στυλ θεωρείς οτι θα επικρατήσει ,αλλά και το προτείνεις για την ‘Ανοιξη του ’17 στις αναγνώστριες μας?
Θεωρώ πως η Άνοιξη του ΄17 είναι η κυριαρχία των pastel χρωμάτων όπου και τυγχάνει να μου αρέσουν πολύ. Παρόλα αυτά προτείνω prints με black & white συνδυασμό, που είναι διαχρονικό και πάντα εντυπωσιακό.

9.Ποιο piece της ντουλάπας θεωρείς οτι δεν πρέπει να λείπει απο καμίας γυναίκας την γκαρνταρόμπα?
Τα κομμάτια που θεωρώ περισσότερο σημαντικά αλλά και συνήθως αποτελούν θέση στις πρωταρχικές ιδέες για τη δημιουργία της συλλογής, είναι η κατηγορία outerwear, κιμονό και γιλέκα στα οποία έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία.

10.Τί στόχους έχεις θέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς?

Οι στόχοι σίγουρα είναι πολλοί, κυρίως όμως αφορούν στην εξέλιξη του brand σε πολλά επίπεδα αλλά και στην καθιέρωσή τουΆν θέλετε να δείτε περισσότερες απο τις δημιουργίες τους ή ακόμα και να αποκτήσετε μια,μπορείτε να βρείτε το brand στα εξής :

Facebook Page : Ananke
Instagram : @ananke.clothingΕυχαριστούμε πολύ την Κατερίνα αλλά και τη μητέρα της για αυτή τη συνέντευξη αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τις δημιουργίες τους.


XOXO,
B&F Stalkers

Latest Instagrams

© Life Stalkers. Design by FCD.