3+1 Πράγματα που Πρέπει να Καθαρίσεις το Φθινόπωρο l Mama Stalker

10/21/18


Hello Mama Stalkers,
Ελπίζω να περάσατε ένα όμορφο καλοκαίρι, είτε πήγατε διακοπές είτε όχι. Εγώ ήμουν αρκετά τυχερή και πήγα οικογενειακές διακοπές φέτος(όοοοολη η οικογένεια)στα μέρη μου, την πανέμορφη Κρήτη.

   Οι διακοπές όμως τελείωσαν, το καλοκαίρι επίσης. Και τώρα προσπαθούμε να βρούμε τους ρυθμούς μας, σωστά?
   Ώρα λοιπόν για ανανέωση και αυτό ξεκινάει από το σπίτι μας. Πώς γίνεται αυτό? Σε πρώτη φάση με το να το καθαρίσουμε. Και σας έχω 3+1 πράγματα που θα ανανεώσουν το σπίτι σας(και εσάς)αμέσως μόλις τα καθαρίσετε.


1.Κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι ίσως το βασικότερο αντικείμενο το οποίο ''ευθύνεται'' για τον όμορφη ή άσχημη μυρωδιά του κάθε δωματίου και του σπιτιού. Μπορείτε λοιπόν να πλύνετε τις κουρτίνες σας είτε στο σύντομο πρόγραμμα του πλυντηρίου, είτε με το να τις βυθίσετε σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι για 10 λεπτά και στη συνέχεια να τις ξεπλύνετε. Και φυσικά μην ξεχάσετε το μαλακτικό ρούχων στο τέλος για να μυρίζουν υπέροχα και να αφήνουν μία αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο χώρο σας . 2.Κουβέρτες και παπλώματα

Ω ναι! Έχει ακόμα ζέστη αλλά όχι για πολύ ακόμα. Που σημαίνει ότι σύντομα θα χρειαστείτε κάποια κουβέρτα ή ένα παπλωματάκι. Άρα θα πρέπει να είναι όλα καθαρά και έτοιμα για χρήση. Το πώς θα τα πλύνετε εξαρτάται από το πλυντήριό σας και το χώρο σας. Προσωπικά δοκίμασα να πλύνω κουβέρτα στο πλυντήριό μου αλλά προφανώς δεν είναι αρκετά μεγάλο για κάτι τέτοιο .Επίσης δοκίμασα να πλύνω κουβέρτα στο χέρι και είναι πολύ μεγάλη ταλαιπωρία. Συν ότι δεν έχω ιδιαίτερα μεγάλο χώρο για να στεγνώνω κουβέρτες. Άρα πού καταλήγω? Στο καθαριστήριο αδελφές μου, στο καθαριστήριο!

Κάντε έρευνα στο διαδίκτυο για να βρείτε καθαριστήριο κοντά σας που να έχει και καλές τιμές. Μπορείτε να ξεκινήσετε να πηγαίνετε τις κουβέρτες σας σταδιακά ένα-ένα ή δύο-δύο για να μην σας ''φανεί'' το ποσό όλο μαζί. Έτσι, μέχρι να αρχίσουν τα κρύα θα είστε έτοιμες.3.Πόρτες,ντουλάπια και ντουλάπες

Ειδικά οι πόρτες και τα ντουλάπια της κουζίνας θέλουν συχνότατα καθάρισμα, αλλά τώρα είναι ευκαιρία να τα καθαρίσετε όλα. Το καλύτερο για μένα(ειδικά αν έχεις παιδάκια)είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο φυσικό καθαριστικό(πχ, ξύδι με νερό, μαγειρική σόδα)ή κάποιο οικολογικό προιόν. Αλλιώς μπορείτε να επιλέξετε ένα κλασσικό καθαριστικό για επιφάνειες απλά δώστε βάση και στο άρωμά του, γιατί ένα μυρωδάτο καθαριστικό κάνει το χώρο σας να μυρίζει υπέροχα(κάτι που σας αλλάζει και τη διάθεση).


Και τώρα πάμε στο τελευταίο : 4.Κορνίζες,κάδρα,καθρέπτες,τζάμια


Πείτε μου ότι καθαρίζετε τις κορνίζες κάθε μέρα? Έλα μή μου λέτε ψεματάκια. Ας είμαστε ειλικρινείς, ποιος καθαρίζει τις κορνίζες όλη την ώρα?

Ώρα να στρωθείτε και να τις καθαρίσετε, γιατί ναι φαίνεται η διαφορά ακόμα και στις καθαρές κορνίζες και πιο πολύ στους καθρέπτες. Πιάστε το πανάκι και πάμε για δουλειά.Άν κάνετε όλα τα παραπάνω ή έστω κάποια από αυτά, μοιραστείτε το μαζί μου με το hashtag #mama_stalker_ στο Facebook ή στο Instagram.


Και να θυμάστε ότι δεν είστε μόνες  μέσα σε αυτό το χάος της καθαριότητας!


Φιλιά Πολλά,
Mama Stalker


Latest Instagrams

© Life Stalkers. Design by FCD.