Προνήπιο και Covid-19 : Οι σκέψεις μου | Mama Stalker

9/27/20

 Hello Stalkers,

Πλέον μπήκαμε στο Σεπτέμβρη και ξεκίνησαν τα σχολεία. Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς τις μαμάδες. Μέχρι και πέρυσι οι ανησυχίες ήταν οι κλασσικές. Να ξυπνάμε νωρίς, να πάρουμε τα σχολικά και να στηρίζουμε τα παιδιά μας καθημερινά. Από πέρυσι όμως έχει μπεi στη ζωή μας και η ανησυχία για την πανδημία που έχει αναστατώσει όλο τον κόσμο.

   Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Ανησυχώ όπως και εσύ. Αλλά προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου και να τηρώ κάποιους κανόνες όπως οι περισσότεροι από εμάς. Άλλωστε κάποιοι από αυτούς έπρεπε να είναι αυτονόητοι και από πριν. Φυσικά και είμαι υπέρ της μάσκας και γενικά της φιλοσοφίας ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί.

  Έτσι μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ξεκίνησε και ο πρίγκηπάς μου το προνήπιο. Και δε θα σου πω ψέματα, αγχώνομαι για όλα. Για το αν θα κλάψει και δεν θα είμαι εκεί να τον καθησυχάσω, για το αν θα πέσει και δε θα είμαι εκεί να τον προσέξω και άλλα πολλά. Και φυσικά για το θέμα του Κορωνοιού. Γι' αυτό τηρούμε τον κανόνα της μάσκας. Καιρό τώρα μιλάμε καθημερινά γι' αυτό και του εξηγούσα ότι πρέπει να φοράμε μασκούλα όταν θα πηγαίνουμε κάπου (super market και άλλα καταστήματα) και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην αγγίζουμε οτιδήποτε βλέπουμε όταν βγαίνουμε εκτός σπιτιού.

  Εγώ σαν μαμά αποφεύγω κούνιες και παιδότοπους γιατί φοβάμαι αρκετά. Και για να είμαι ειλικρινής δεν συμπαθούσα και ποτέ αυτές τις τοποθεσίες. Το σχολείο λοιπόν είναι κάτι που με ανησυχεί, όμως κάτι το οποίο θα βοηθήσει σε πολλά πράγματα τον μικρό μου. Θα κοινωνικοποιηθεί και θα πατήσει στα ποδαράκια του, θα μάθει πράγματα και θα εξελιχθεί. Όταν έφτιαχνα την τσαντούλα του λοιπόν για πρώτη φορά ήμουν πολύ συγκινημένη.


Τί και τί βάζουμε λοιπόν στη τσάντα μας?

1 παγούρι για νερό

1 φαγητοδοχείο που ανοίγει εύκολα από το παιδί

1 πετσετούλα για να μπορεί να σκουπιστεί

Μωρομάντηλα για το μπάνιο

Χαρτομάντηλα

1 αλλαξιά ρούχα

1 μάσκα μέσα σε σακουλάκι και 1 μάσκα που θα φοράει ήδη

Και το αξιοπερίεργο για μένα είναι το πόσο εύκολα εξοικειώθηκε με την ιδέα της τσάντας του. Το ότι ξέρει που είναι το καθετί χωρίς να μπερδεύεται και να ψάχνει. Είναι ένας μικρός κύριος.

Πόσο εύκολη ήταν ή είναι για εσάς αυτή η μεταβατική φάση?


XOXO,

Mama Stalker

Latest Instagrams

© Life Stalkers. Design by FCD.