Γιορτάστε μαζί μας τον Πράσινο Μήνα του Πανεπιστημίου του Ταλίν κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2021! | STALKERS' LIFESTYLE

4/6/21

 


 Η Ένωση Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Ταλίν, έχει διοργανώσει μια πληθώρα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων αναφορικά με την αειφόρο ανάπτυξη που θα διεξαχθούν διαδικτυακά. Η αποστολή της Ένωσης Φοιτητών είναι η εκπροσώπηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των φοιτητών και να παρέχει ευκαιρίες ανάπτυξης και ανέλιξης. Ο Πράσινος Μήνας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία καλλιέργειας δεξιοτήτων σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα.

Αυτό το ακαδημαϊκό έτος, το Πανεπιστήμιο του Ταλίν αποφάσισε να αφιερώσει έναν ολόκληρο μήνα στην αειφόρο ανάπτυξη και να υποστηρίξει τα μέλη του (φοιτητές και φοιτήτριες, ακαδημαϊκό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό) και την κοινωνία ως σύνολο για να αντιμετωπίσει ζητήματα κοινωνικά, πολιτισμικά, οικονομικά, ζητήματα σχετικά με την υγεία (ψυχική και σωματική) και το περιβαλλοντικά.

 Το Πανεπιστήμιο του Ταλίν Tallinn University αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Ένωσης φοιτητών να παρέχει ευκαιρίες συμμετοχής σε κάθε φοιτητή και φοιτήρια στις εκδηλώσεις για την αειφόρο ανάπτυξη στην Εσθονία και να τους ενθαρρύνει να λάβουν δράση, να ανακαλύψουν και να αναδείξουν τις δυνατότητες τους ως Πράσινοι Ήρωες. Η προώθηση της ενσωμάτωσης και της αίσθησης του ανήκειν στην πανεπιστημιακή κοινότητα, αναδεικνύεται με την εκδήλωση “Ας κάνουμε το Πανεπιστήμιο του Ταλίν πιο Πράσινο” όπου φοιτητές, φοιτήτριες, ακαδημαικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό καθώς και απόφοιτοι και απόφοιτες που Πανεπιστημίου,  καλούνται να συζητήσουν  και να βρουν τους πιο καινοτόμους τρόπους για να προωθήσουν την αειφόρο ανάπτυξη και να βρουν βιώσιμες λύσεις για το Πανεπιστήμιο. Επίσης, στο πλαίσιο του Πράσινου Μήνα,  οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες μπορούν να μάθουν για τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης και τον τρόπο που επιδρούν στη ζωή μας καθημερινά από τον οργανισμό Estonian Roundtable for Development Cooperation.

Η διεθνικότητα και η ποικιλομορφία της κοινότητας του Πανεπιστημίου του Ταλίν (καθώς αποτελείται από περισσότερους από 7.500 φοιτητές από 70 χώρες και κάθε 10ο ακαδημαϊκό άτομο προέρχεται από το εξωτερικό) αντικατοπτρίζεται στη γλώσσα που θα πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις (Αγγλικά), στους εκλεκτούς ομιλητές που θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες από όλο τον κόσμο, μοιράζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους αναφορικά με τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη καθώς και  στη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας φοιτητών της  Εσθονίας.

Η αειφορία είναι ο τρόπος για να κάλυψης των δικών μας αναγκών χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες και δεν περιορίζεται μόνο στον περιβαλλοντισμό. Μέσα από πρακτικές δραστηριότητες, βιωματική μάθηση και συνεργασία, ο Πράσινος Μήνας στοχεύει στην αντιμετώπιση διαφορετικών πτυχών της αειφορίας και σκοπεύει να ενθαρρύνει την περαιτέρω προσωπική δράση. Όπως αναφέρει η Project Manager του Πράσινου Μήνα «Το όραμά μου για τον Πράσινο Μήνα είναι να οργανώσω δραστηριότητες με νόημα και σημασία για όλους, έτσι ώστε η δράση να μην σταματήσει στις 30 Απριλίου, αλλά ο καθένας και η καθεμιά να μπορεί να μάθει κάτι που να το κάνει πράξη στη ζωή του/της και να ορίσει ο ίδιος και η ίδια το δικό του/της αειφόρο μονοπάτι στην καθημερινή ζωή». Θα μάθουμε πώς να τρώμε με βιώσιμο τρόπο μαγειρεύοντας όλοι μαζί, πώς να ζούμε με λιγότερα παίζοντας το παιχνίδι των 30 ημερών μινιμαλισμού, πώς να καταναλώνουμε υπεύθυνα ανακυκλώνοντας (upcycling) υπολείμματα καφέ, πως να ισορροπήσουμε τις ορμόνες μας φτιάχνοντας προϊόντα περιποίησης στο σπίτι, πώς να μειώσουμε τη χρήση πλαστικών ανακαλύπτοντας τα οφέλη των μελισσών για την ανθρωπότητα, είναι κάποιες από τις πρακτικές δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα, από ειδικούς.

 

Η ψυχική και σωματική υγεία είναι βασικά στοιχεία για την ευεξία και την ευημερία μας καθώς και για την αειφορία (ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας) και κατά τη διάρκεια του Πράσινου Μήνα έχουν οργανωθεί εκδηλώσεις που αναφέρονται σε αυτά τα θέματα με συζητήσεις για το πώς να καλλιεργήσουμε την ψυχική και σωματική μας ευεξία, μαθαίνοντας από παραδείγματα που έρχονται από την Ελλάδα και την Κύπρο, την Ιταλία και την Ινδία.

 

Βρείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις για τον Πράσινο Μήνα όπου μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε αυτές που σας ενδιαφέρουν. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

 

Για τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τον Πράσινο Μήνα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Project Manager, κα Κατερίνα Χαντζή στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: rohelinenadal@esindus.ee.

H Κατερίνα Χαντζή είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο του Ταλίν και ιδρύτρια της κοινωνικής επιχείρησης BinFree, που προσφέρει υπηρεσίες συλλογής ανακυκλώσιμων δοχείων ποτών και ανακυκλώσιμου γυαλιού (που δεν συγκαταλέγεται στο σύστημα επιστροφής κατάθεσης υλικών) σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στοχεύει να ενθαρρύνει την περιβαλλοντική δράση μέσω μηχανισμών επιβράβευσης, εκδηλώσεων που αφορούν την κοινότητα και το περιβάλλον, συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικά άρθρα και μαθήματα εξ αποστάσεως.

 

Βρείτε εδώ το άρθρο στα αγγλικά: https://www.esindus.ee/gm/

Latest Instagrams

© Life Stalkers. Design by FCD.