Η Κλεοπάτρα Προτείνει : Πεντανόστιμα Μακαρόνια με Σάλτσα

11/18/22


unsplash.com/@picoftasty

Hello Stalkers,

Η μικρή μας Κλεοπάτρα αποφάσισε να κάνει την αρχή και να γράφει και εκείνη επίσημα στο blog μας, διαλέγοντας μάλιστα ένα θέμα το οποίο δεν υπάρχει και πολύ έντονα στη θεματολογία μας κι αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική. 

Κάνοντας τα πρώτα της βήματα στην κουζίνα από πολύ μικρή, πλέον στα 15 της ξέρει να μαγειρεύει μόνη της στοιχειώδη και εύκολα φαγητά, όπως αυτό που επίλεξε να μοιραστεί μαζί μας: τα μακαρόνια με τη σάλτσα. 
 
Υλικά

· 1 πακέτο μακαρόνια
· βούτυρο ή λάδι

Για την σάλτσα
 
· 1 κρεμμύδι μέτριο
· 6-7 φυλλαράκια δυόσμο
· 6-7 φυλλαράκια βασιλικό
· 1 πρέζα αλάτι
· 1 πρέζα πιπέρι
· 1 κ.γ. ζάχαρη
· 2 κοφτές κουταλιές τ.σ. πελτέ
· λάδι

Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι την μέση με νερό, σπάμε τα μακαρόνια και τα
ρίχνουμε μέσα. Γυρίζουμε το μάτι της κουζίνας στο 9 και αφήνουμε τα μακαρόνια
μας να βράσουν για 12-15 λεπτά. Έπειτα δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα. Αφού
σιγουρευτούμε ότι είναι έτοιμα τα σουρώνουμε. 

Όσο τα μακαρόνια μας είναι στο σουρωτήρι προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο ή λάδι, μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τα
μακαρόνια και τα ανακατεύουμε καλά. 

Αυτά για τα μακαρόνια μας, ώρα για την
σάλτσα. 
Χρησιμοποιούμε ένα μικρό κατσαρολάκι. Βάζουμε μέσα λίγο λάδι, πάλι
μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε το μέτριο κρεμμύδι. Το
ρίχνουμε μέσα, το αφήνουμε να τσιγαριστεί σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα
ανακατεύουμε με μία (κατά προτίμηση ξύλινη) κουτάλα. Μόλις τσιγαριστεί το
κρεμμύδι, ρίχνουμε 3 ή λιγότερα ποτήρια νερό, προσθέτουμε το πελτέ.
 
Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τον δυόσμο, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την
ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Μετά σκεπάζουμε το κατσαρολάκι μας με το
καπάκι του και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει, μέχρι να δέσει, σε χαμηλή
φωτιά. 

Μόλις δέσει η σάλτσα μας, η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη και καλή μας
όρεξη.


ΧΟΧΟ,
Life Stalkers


Post a Comment

Latest Instagrams

© Life Stalkers. Design by FCD.